Voor wie is de E-Scan?

Entrepreneurs

E-Scan is er voor starters, zzp’ers en ondernemers. Nederland telt veel zelfstandigen en steeds meer willen mensen een eigen bedrijf starten. E-Scan is de ultieme ondernemerstest om uit te zoeken hoe ondernemend jij bent. Maar ook om te onderzoeken of je ondernemend genoeg bent voor de branche waarin je onderneemt. Eerlijk in de spiegel kijken en jouw sterke en zwakke punten als ondernemer kunnen benoemen.  En hoe je daarmee omgaat. Dat is testen met de E-Scan en verder te ontwikkelen op het E-Platform.

Intrapreneurs

De economische ontwikkelingen volgen elkaar steeds sneller op. De tijd voor  organisaties om rustig af te wachten voordat ze handelen is voorbij. Dat betekent meer ondernemerschap op de werkvloer. Ondernemers binnen de onderneming. Die noemen wij intrapreneurs. Ondernemende werknemers die anticiperen op wat komen gaat. Zij moeten kansen zien, ervoor zorgen dat de organisatie ze kan benutten en daarmee waarde creëren voor de organisatie. En ook dat is te testen met E-Scan en te ontwikkelen met E-Platform.

Edupreneurs

Het aantal mensen dat positief tegenover ondernemerschap staat is sterk gestegen in Nederland. Dat merk je ook in het onderwijs. Op steeds meer scholen wordt ondernemerschap onderwezen. Hiervoor wordt regelmatig de E-Scan voor studenten ingezet. Deze versie is gebaseerd op de bewezen E-Scan. Ook voor het primaire onderwijs is een speciale versie ontwikkeld. Dit is de Junior E-Scan. Deze scans worden ingezet door stichting Jong Ondernemen. Met E-Platform kunnen edupreneurs zich verder ontwikkelen.

gebruikers en diensten reseller E-Scan icon

Resellers

E-Scan is marktleider in Nederland. Niet alleen heel veel ondernemers en zij die het willen worden vinden E-Scan op hun ondernemerspad. Ook tal van organisaties gebruiken de betrouwbaarste ondernemerstest in hun eigen dienstverlening naar mensen die een eigen bedrijf hebben of dat van plan zijn te gaan starten. Zo werken de Kamers van Koophandel met de E-Scan in het succesvolle programma IkStartSmart. Maar ook het UWV, Qredits en de Rabobank verwijzen naar de E-Scan als het aankomt op een goede voorbereiding en als onmisbaar onderdeel van een goed ondernemingsplan. Dit kan met zogenaamde credits of in bepaalde gevallen in de vorm van een affiliatelink op een veelbezochte website.

Meer uit jouw E-Scan halen?

Download jouw uitgebreide rapport.

Wanneer je je E-Scan rapport aanschaft in de webshop, kun je inzicht krijgen in jouw ondernemersprofiel. In jouw ondernemersprofiel worden jouw kwaliteiten en kenmerken als ondernemer beschreven. Binnen het rapport geeft  je ondernemersprofiel belangrijke zelfkennis en worden er tips gegeven over hoe jij diverse kenmerken kunt ontwikkelen.

Daarnaast vertelt het rapport iets over jouw denkstijlen. Een denkstijl vertelt iets over hoe jij onderneemt. Ben je iemand die constant ideeën heeft of eerder de vakman of vrouw die precies wil weten hoe iets in elkaar steekt? Er zijn 4 ondernemersdenkstijlen met ieder zijn eigen sterke en zwakke punten. Alle denkstijlen zijn nodig in een onderneming. Er is geen goed of slecht; het gaat om de juiste combinatie.

Doe de 360 graden feedback.

De E-Scan is een zelftest en bevestigt je in wat je wellicht al wist, maar onthult ook de blinde vlekken waar je geen weet van hebt. Met 360 graden feedback kun je tot 3 personen die jou goed kennen vragen de E-Scan over jou in te vullen. Het leert je door de ogen van een ander naar jezelf te kijken. Die zelfkennis is van groot belang voor succes in het ondernemerschap. Het gaat er niet om hoe je scoort, maar hoe je ermee omgaat.

Ontdek het Entrepreneur Platform.

E-Scan geeft je toegang tot het E-Platform. Op dit online platform werk je op een praktische manier aan de ontwikkeling van je ondernemerschap. En dit kun je alleen op eigen kracht doen, maar dat hoeft niet. Ontvang persoonlijke feedback van je vrienden of collega’s, krijg hulp van de digitale coach Hugo of kom in contact met een van onze ondernemerscoaches. Daarnaast vind je op het platform natuurlijk alle praktische kennis, tips en tricks vanuit jarenlange ervaring van andere ondernemers. De eerste stap als ondernemer begint hier met jouw ondernemersprofiel.

Menu