Reviews

Er bestaan een aantal (Vlaamse) ondernemerstesten doch die schieten hun doel voorbij. Omdat het om 'Flairtesten' gaat of omdat ze peilen naar jouw kennis van het ondernemen i.p.v. een antwoord te geven op de vraag of ondernemen iets is voor jou. De E-Scan is ronduit de enige complete en betrouwbare ondernemerstest die bestaat.
Peter de Bruynwww.zelfstandigen.be - België
I´m quite surprised to discover that the E-Scan could provide such an accurate description of my personality. I was aware that I am not an entrepreneurial type of person and the E-Scan has proved my guesses. However, if someone would ask me why I didn´t see myself as an entrepreneur I would probably hesitate and could not provide a clear answer. I find the visualization of the weak areas is a great idea. I mostly agree with my results. So that I know exactly now what my weak areas are. The results of E-Scan motivate me to work on my personality. Another good thing about the E-Scan is that there are practical recommendations how to improve the weak areas. I will certainly bear them in mind.
Daria DavydovaStudent - Duitsland
De resultaten van de E-Scan waren vooral een feest der herkenning. Een bevestiging van hetgeen ik stiekem al hoopte. Leuk om te bekijken.
Nathalie
In november 2010 ben ik op de startersdag van de Kamer van Koophandel geweest en heb daar jouw boek De Ondernemende Ondernemer gekregen. Ik heb het met plezier gelezen en meteen gebruikt om mijn eigen bedrijf vorm te geven. Ik heb de E-Scan gedaan en gebruik gemaakt van de mogelijkheid gratis feedback te krijgen. Het heeft me op een mooi spoor gezet. Ik wil jullie graag bedanken voor de inspiratiebronnen.
Petra HoekmanOndernemer - plezierinkwaliteit.nl
Ik heb mijn E-Scan met veel plezier gelezen! Het is heel helder en toegankelijk geschreven. Ik heb me erdoor laten inspireren. Dank ook voor het leerzame boek.
Rogier
De rapportage is helder en vooral de kritieken zijn plezierig opbouwend verwoord, wat goed is voor startende ondernemers. Ik ben zelf een doorstartende ondernemer maar kan zeker gericht aan de slag met mijn manco’s en de ‘plusjes’ hier en daar, ze strelen het ego, ‘n schouderklopje mag toch, nietwaar. Het is een prima manier om meer zicht te krijgen op jezelf.
José Massong
Ik was sceptisch. Wat heb je aan een test, dacht ik altijd. Maar ik moet zeggen dat de test uitstekend op mij overkwam. Ik ben diep onder de indruk van de conclusies en de aanvullende informatie. Als je eenmaal ziet wat je krijgt, snap je waarom het zo belangrijk is. Er zijn al zoveel van die testjes op het internet. Deze is echt goed en kan ik echt aanraden!
René Bakkenhoven
Ik wil graag een ondernemingsplan maken voor een paar bedrijven die ik in de toekomst wil starten. Ik heb een E-scan gedaan en is het mogelijk dat jullie mij helpen om het ondernemingsplan te maken?
Khadija
Wat ben ik blij dat ik de E-scan heb gedaan en het boek gelezen heb. Uit de test blijkt dat mijn risicobereidheid zeer laag is. Bij in het verleden uitgevoerde ondernemersactiviteiten zag ik idd geen risico’s, hetgeen mij een flink aantal financiële en emotionele moeilijkheden heeft opgeleverd. En mij ook qua ondernemen een aantal jaren op non-actief heeft gezet. Wel heb ik geleerd om ‘verlies te nemen’ maar wil dit natuurlijk niet nog eens meemaken. Al met al reden genoeg om de laatste weken een grote blokkade te voelen bij het maken van mijn ondernemersplan: ik wil dat het een succes wordt/ik wil niet kijken naar de risico’s die ik loop. Door te kijken naar de risico’s ben ik bang dat ik niet aan het uitvoeren van mijn plan toekom, maar mij laat leiden door de risico’s. Totdat ik vandaag uw oefening las over hoe ik mijn risicobereidheid kan vergroten; ik heb het gevoel op laten komen, het erger gemaakt en mij afgevraagd wat ik echt niet zou kunnen hebben. En idd, ik ontdekte dat ik het helemaal niet zo erg zou vinden als het zou mislukken, want ik bemerkte dat ik in het verleden iedere keer weer in staat ben geweest om een oplossing te vinden, voor welke moeilijkheid dan ook. Ik moet leren om naar de risico’s te kijken en ze op waarde te schatten ipv mijn kop in het zand te steken. En de focus te hebben op visie, zelfvertrouwen, beslissingskracht, creativiteit en mijn doorzettingsvermogen.
Yvonne van der Veldt
Onze kennismaking met de E-Scan was een eye-opener, 10 jaar later vormt het nog steeds de basis voor onze persoonlijke coaching van inmiddels duizenden MKB ondernemers . Wij ontdekken samen met Entrepreneur Scan steeds meer “diepte” in dit waardevolle instrument. Gekoppeld aan professionele coaching wordt hiermee de basis voor ontwikkeling van ondernemerschap verder verbreed.
Gerard van IngenOndernemen Plus
Hartelijk dank om de team analyse om te maken. Het is erg verbazend om de drie rapporten naast elkaar te zien in cijfers!
Dat leert ons opnieuw de zaken op een andere manier te bekijken en rekening te houden met elkaar. Bovendien is het een soort rationele kijk op hoe we kunnen samenwerken als team en eventueel bijsturen waar nodig. De persoonlijke beschrijving onderaan is een erg leuke toevoeging die duidelijk weergeeft hoe alles in elkaar steekt! Erg tevreden!
Dries MaertenHoreca onderneming - België
Ik heb het boek gisteren in 1 ruk uitgelezen. Helder en toegankelijk. Ik heb het constant vertaald naar mezelf, het geeft je veel inzichten.
Jan van LunterenOntwerpend meubelmaker
De E-Scan heb ik gedaan als opdracht voor mijn studie HBO bedrijfseconomie. Omdat ik ten tijde van het doen van de scan geen ondernemer was en zelfs geen plannen had om dit te worden waren de uitkomsten van de E-Scan niet direct toepasbaar en plaatsbaar, maar het gaf mij toch enige inzichten en stof tot nadenken. En nu speel ik met de gedachte om, naast mijn baan, een eigen bedrijf te starten. Het heeft me zelfvertrouwen gegeven. Hartelijk daarvoor.
Martijn
Ik heb 5 jaar geleden deze scan gemaakt. Nu maak ik de test weer. Ik vind het resultaat verbijsterend goed, het vertaalt hoe ik opereer en mezelf ervaar en zie als zzp-er. Het is een feedback, anders dan enkel op je vak. Het maakt duidelijk waar ik mijzelf in moet ontwikkelen.
Benedicta van LoonPardo - E-Coach - dornasol.nl
Ik heb met veel plezier het boek ‘De Ondernemende Ondernemer’ gelezen. In het boek en de E-Scan stonden absoluut bruikbare tips en heb ik nog meer enthousiasme gekregen om voor mezelf te gaan beginnen, bedankt daarvoor!!! Ik ga het boek en E-Scan zeker aanbevelen bij mijn vrienden en kennissen.
Berber SchoonheimAccountmanager - Amsterdam
Dank voor je E-Scan. Bij het opstellen van het ondernemingsplan, onderhandelingen met banken is het een waardevol instrument gebleken. Niet in de laatste plaats is het ook een uitstekend hulpmiddel om inzicht in je eigen capaciteiten te krijgen.
Hans TracelleOndernemer
Wat betreft mijn ontwikkeling als ondernemer kan ik u zeggen dat deze test wel degelijk bijdraagt aan het ondernemerschap. Enerzijds in het opstellen van een ondernemingsplan, anderzijds in het ‘scherp’ krijgen hoe ik als ondernemer ‘scoor’. Een aardige indicatie dus. Vooralsnog ben ik als werknemer actief en hoop het bedrijf binnen enkele jaren over te nemen.
Perry van der ReeOndernemer
Ik ben zeer benieuwd naar het rapport, toen ik 23 jaar was ben ik eens naar de Rabobank gegaan voor een hypotheek op een buitenkansje, maar ik was toen 6 mnd zelfstandig en kreeg de hypotheek niet. Echt een gemiste kans destijds, vond de bankman ook, maar hij kon er niets aan doen. Vandaar dat ik het echt top vindt wat u bedacht heeft, tenslotte werkt men bij de grote werving en selectie bureau’s ook met psychologische testen en worden daar garanties mee gegeven aan opdrachtgevers.
Sepp HannenOndernemer
Net even de e-scan doorgelezen en de onderwerpen ``Hoe zit dat bij jou?`` & ``Hoe kun je hier mee omgaan?`` waren zeer indrukwekkend. Het heeft me een nieuwe kijk gegeven op mezelf als persoonlijkheid en als ondernemer. Via deze mail wilde ik u bedanken, super dat u tijd voor me vrij wilde maken!
SaskiaStarter
Menu